Next Level wint 2e prijs tijdens première op CampusDoc Filmfestival

Jasmijn en Ik Filmfestival

Afgelopen weekend weekend was het zover. De grote première van Next Level tijdens het CampusDoc Filmfestival in Utrecht. In een afgeladen Louis Hartlooper werden op 18 juni 10 documentaires van twintig zeer zenuwachtige filmmakers vertoond.

Next Level draaide in twee zalen. De eerste vertoning was in een kleine zaal waar maar 26 mensen in pasten! Lekker knus en intiem, wat voor een gezellige sfeer zorgde.
De tweede vertoning was in de grote zaal en daar pasten zo’n 201 kijkers in. De zaal zat bijna vol, wat voor veel spanning bij ons als makers zorgden. Zeker omdat we daarna voor al die mensen geïnterviewd zouden worden over de documentaire.

Bij de tweede vertoning was ook Kaj met zijn familie en vrienden aanwezig, waardoor we alleen maar meer gespannen waren. Achteraf nergens voor nodig, want Kaj en zijn entourage bleken het fantastisch te vinden en ook de reactie van de zaal was uiterst positief. Veel mensen kenden de gamewereld nog niet en waren erg enthousiast over hoe we hen een blik erin hadden gegund.

En dat was nog niet eens het mooiste moment van de dag. Dat kwam een uur later tijdens de grote prijsuitreiking. Next Level bleek op de tweede plaats te zijn belandt. Een prachtige kers op de taart, omdat we totaal niet hadden verwacht in de prijzen te vallen.

We willen dan ook iedereen die bij heeft gedragen aan de documentaire. Ofwel als donateur, ofwel als geluidsspecialist, ondertitelmaker of rots in de branding. Zonder jullie hadden we het niet gekund.

Next Level is aankomend weekend nog te zien in Manchester op het Telling Tales festival en draait in september op het Docuscoop Festival in Zaltbommel. We zullen jullie op de hoogte houden van toekomstige viewings en projecten!

Jasmijn Verhulst en Job van Ginkel

https://cinecrowd.com/nl/next-level

Fiscaal voordeel bij donatie

Bij het produceren van onze documentaire hebben wij de gemaakte kosten, zoals de huur van apparatuur en reiskosten, privé voorgefinancierd. Daarom zijn wij een crowdfunding gestart.
Als donateur aan ons project, zitten er ook een aantal fiscale voordelen aan verbonden. Stichting CineCrowd is door de Belastingdienst namelijk aangemerkt als culturele ANBI. Het belastingvoordeel kan daarom oplopen tot wel 150% van de donatie voor bedrijven en 125% voor particulieren.

Particulieren:
Een particulier mag bij het doneren van een gift 1,25 keer van het gedoneerde bedrag aangeven bij een inkomstenbelastingaftrek.

Een gift van 1000 euro kan dus voor 1250 euro worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. De verschillende belastingschalen maken het doneren aan culturele instellingen door particulieren mogelijk nog aantrekkelijker.

  • Bij 33% inkomstenbelasting is het belastingvoordeel 41,25%. Een gift van € 1000 zou in dit geval effectief € 587,50 kosten.
  • Bij 42% inkomstenbelasting is het belastingvoordeel 52,5%. Een gift van € 1000 zou in dit geval effectief € 475,00 kosten.
  • Bij 52% inkomstenbelasting is het belastingvoordeel 65%. Een gift van € 1000 zou in dit geval effectief € 350 kosten.

Aan donaties met een aftrekbaarheid van 125% is een maximum gebonden van 5000 euro per jaar. Giften boven dit bedrag kunnen nog steeds voor 100% worden afgetrokken van de inkomstenbelasting.

Let er overigens op dat er wel een onder- en bovengrens bestaat voor eenmalige giften. Alleen het deel van de totale giften boven de 1% van je verzamelinkomen komt in de aanmerking voor aftrek met een minimum van 500 euro. Daarnaast geldt de extra aftrek voor een maximum aan schenkingen van 5000 euro per jaar.

Benieuwd naar het belastingvoordeel wat een donatie kan geven?
Klik dan hier om het te berekenen!

Bedrijven:
Voor de vennootschapsbelasting geldt dat 1,5 keer het bedrag van de gedane gift in aftrek mag worden gebracht. Een gift van 1000 euro kan dus voor 1500 euro worden afgetrokken van de vennootschapsbelasting! De verschillende belastingschalen maken het doneren aan culturele instellingen door bedrijven mogelijk nog aantrekkelijker.

  • Bij 20% vennootschapsbelasting is het belastingvoordeel 30%. Een gift van € 1000 zou in dit geval effectief € 700 kosten.
  • Bij 25% vennootschapsbelasting is het belastingvoordeel 37,5%. Een gift van € 1000 zou in dit geval effectief € 625,00 kosten.

Er geldt geen drempel inkomen zoals dat bij particuliere giften wel het geval is!

Benieuwd naar het belastingvoordeel wat een donatie kan geven?
Klik dan hier om het te berekenen!


Overtuigd? Neem dan een kijkje op bij onze crowdfunding en doneer! 

Website: https://cinecrowd.com/nl/next-level

Heb je nog specifieke vragen? Kijk dan op de website van CineCrowd voor verdere details.

The final shooting days

We’ve been so busy, the past couple of weeks. But today is our final shooting!
Just a little recap. We started off this project by recording The Big Interview, the main story on which we’ll build the documentary. After that, we started shooting the scènes to put on top of this story.
Continue reading

Welcome at the website of Next Level

Welcome at the website of the documentary Next Level. On this website we will regularly post updates on the production of the film. You will also find more information about the documentary and the makers.  Continue reading