Next Level wint 2e prijs tijdens première op CampusDoc Filmfestival

Jasmijn en Ik Filmfestival

Afgelopen weekend weekend was het zover. De grote première van Next Level tijdens het CampusDoc Filmfestival in Utrecht. In een afgeladen Louis Hartlooper werden op 18 juni 10 documentaires van twintig zeer zenuwachtige filmmakers vertoond.

Next Level draaide in twee zalen. De eerste vertoning was in een kleine zaal waar maar 26 mensen in pasten! Lekker knus en intiem, wat voor een gezellige sfeer zorgde.
De tweede vertoning was in de grote zaal en daar pasten zo’n 201 kijkers in. De zaal zat bijna vol, wat voor veel spanning bij ons als makers zorgden. Zeker omdat we daarna voor al die mensen geïnterviewd zouden worden over de documentaire.

Bij de tweede vertoning was ook Kaj met zijn familie en vrienden aanwezig, waardoor we alleen maar meer gespannen waren. Achteraf nergens voor nodig, want Kaj en zijn entourage bleken het fantastisch te vinden en ook de reactie van de zaal was uiterst positief. Veel mensen kenden de gamewereld nog niet en waren erg enthousiast over hoe we hen een blik erin hadden gegund.

En dat was nog niet eens het mooiste moment van de dag. Dat kwam een uur later tijdens de grote prijsuitreiking. Next Level bleek op de tweede plaats te zijn belandt. Een prachtige kers op de taart, omdat we totaal niet hadden verwacht in de prijzen te vallen.

We willen dan ook iedereen die bij heeft gedragen aan de documentaire. Ofwel als donateur, ofwel als geluidsspecialist, ondertitelmaker of rots in de branding. Zonder jullie hadden we het niet gekund.

Next Level is aankomend weekend nog te zien in Manchester op het Telling Tales festival en draait in september op het Docuscoop Festival in Zaltbommel. We zullen jullie op de hoogte houden van toekomstige viewings en projecten!

Jasmijn Verhulst en Job van Ginkel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s